AGRAS T30, partner a mezőgazdaságban

A növények bakteriális vagy gombás fertőzéseinek felismerésével a gyors reagálás akár egy egész gyümölcsöst menthet meg. 

A betegségek felfedezésével a gazdák időben alkalmazhatják a szükséges kezelést, ellenőrizhetik azok eredményességét. Ezek a lehetőségek nagyban növelik a kezelt területen lévő növények életbenmaradási és termőképességét.

A monitoring drónok által gyűjtött adatokat kiegészíthetjük 

talajvizsgálati adatokkal is, vagy más olyan agronómiai szempontból fontos információval, ami hatással lehet a terméshozamra.

A drónok komplex és professzionális közreműködésével kézzelfoghatóvá válik a precíziós mezőgazdaság nyújtotta számtalan előny. 

precíziós mezőgazdaság

Tökéletes hatékonyságú növényi foltpermetezés a DJI Agras T30 segítségével

A gazdálkodást nehezítő körülmények, mint a traktorral nehezen megközelíthető területek, a talaj túlzott nedvessége, a terep meredeksége, vagy a terület adottságából adódó túlzott talajszerkezet rombolásának a veszélye, megteremtik permetező drónok mezőgazdasági és kertészeti környezetben történő felhasználásának szükségességét a gyomok, kórokozók és kártevők elleni védekezésben.


Szférikus radarrendszerrel búcsút inthetünk a holtfoltoknak is!

A gömb alakú minden irányban érzékelni képes radarrendszer, viszontagságos időjárási körülmények között is észleli az akadályokat és a környezetet, függetlenül a portól és a fénytől.

A drónok képesek differenciált kijuttatási térkép alapján, a növényvédő szert a kívánt helyre permetezni, követve a domborzatot az egyenletes lefedettség érdekében.

Az eredmény nemcsak a terménynek, hanem a környezetvédelem szempontjából is hasznos, hiszen csak feltétlenül szükséges mértékben terheli a környezetet. 

Talaj- és terepvizsgálat

Növények egészségügyi állapotfelmérése DJI AGRAS T30 permetező drón

Az RGB kamerával szerelt drónunkkal, centiméter pontos georeferált fotókat készíthetünk. A képek feldolgozását a Pix4D Fields, vagy a Pix4D Mapper fotogrammetriai szoftverrel végezhetjük el. Ezt követően pontos adatunk lesz a terület méretéről, a terepakadályok pontos helyéről és a keletkezett elemi- vagy vadkár mértékéről. 

Légi felvételezés során nem csak nagy felbontású ortomozaikokat, hanem digitális felületmodelleket is létrehozhatunk. A háromdimenziós terepmodellünk segítségével nyomon követhetjük területünk erodálódását, a felszín látható változásait, de az öntözőrendszer tervezésében is segítségünkre lehet. 

Vegetáció ellenőrzése

Multispektrális kamerával szerelt drónunk a vegetáció ellenőrzésében segít, a növények zöld színéből a nitrogénigény felmérhető, segítségével differenciált kijuttatási térképet készíthetünk. Így a nitrogénkijuttatást a növény igényeihez igazíthatjuk, éppen annyi anyagot felhasználva, amennyi ténylegesen szükséges. Ez a mai műtrágya árak mellett jelentős költségcsökkentést eredményezhet.

A műholdas multispektrális felvételezés egyik hátránya, hogy felhős időben a vizsgálni kívánt terület egy része, vagy egésze takarásban lehet akár hosszabb időn keresztül is, így ebből az időszakból nem tudunk adatokat vizsgálni. Drónnal azonban a felhőszint alatt repülve, a beérkező fény mennyiségét figyelembe véve tudjuk elkészíteni a felvételeket.