Micasense RedEdge P

Pankromatikus érzékelő mutispektrális kamera

 

A MicaSense a sokak által kedvelt RedEdge-MX után egy még magasabb teljesítményű kamerát vezet be a piacra, a RedEdge-P-t.

 

A Micasense RedEdge P kamera előnyei

A MicaSense a sokak által kedvelt RedEdge-MX után egy még magasabb teljesítményű kamerát vezet be a piacra, a RedEdge-P-t.

Egyre több kutatónak van szüksége egy magasabb felbontású, jobb teljesítményű kamerára, hogy még összetettebb elemzések végzéséhez. Ezért is jött létre a  RedEdge-P, ami utódjához képest kétszer olyan felbontású kép rögzítésére képes.
Pankromatikus érzékelővel szerelték fel, aminek köszönhetően a térbeli felbontást tudták növelni. Ezt a technikát korábban a műholdaknál használták és most sikerült a drónokba átültetni.

A példátlan térbeli felbontás képessége mellett, a rögzítési sebesség is megduplázódott. A CFexpress memóriakártyának köszönhetően már másodpercenként 2 kép rögzítésére képes. A megnövelt rögzítési sebesség a valóságban annyit jelent, hogy a felhasználók drónjaikkal nagyobb sebességgel járhatnak be nagyobb területeket, vagy alacsonyabb magasságban térképezhetnek fel, sokkal gyorsabban tartományokat.  Az alacsony magasságban történő felvételkészítés különösen kedvező adatgyűjtést biztosít, ugyanis elősegíti a maximális felbontás kihasználását.

A RedEdge – MX továbbra is elérhető és megbízható belépő termék marad, a RedEdge-P nem váltja fel, ugyanakkor lehetőséget biztosít a kutatóknak egy még magasabb színvonal elérésére. 

A Micasense Altum kamera főbb jellemzői

Nagyobb tárhely

Az új, cserélhető tároló szabvány, a CFexpress lehetővé teszi a másodpercenkénti több mint két felvétel készítését és a repülések közötti azonnali átfutási időt a kártyák egyszerű cseréjével.

Nagyfelbontású RGB és multispektrális felvételek szinkronizált rögzítése

Akár hat sáv egyidejű rögzítése, ami több nagy felbontású kimenetet tesz lehetővé, mint például RGB, terméserősségindexek (NDVI, NDRE stb.) és nagy felbontású pánkromatikus felvételek.

Az előző RedEdge térbeli felbontásának kétszerese

A RedEdge-P nagy felbontású pánkromatikus képalkotóval nagyobb felbontású RGB és multispektrális kimeneteket tesz lehetővé – 2 cm-es felbontással, 60 m-es repülési magasságban. Hamarabb észreveheti a kisebb problémákat és megbízhatóbb irányítási döntéseket hozhat a legkülönbözőbb felhasználási esetekben.

Azzal dolgozik, ami rendelkezésre áll (drónok, feldolgozás, repüléstervezés)

Ez a megoldás a repülőgépek széles skálájával kompatibilis, a nagy merevszárnyúaktól a kis multirotorokig. A repüléstervezés és az adatfeldolgozás az iparági szabványos eszközökkel végezhető el.

Strapabíró dizájn

IP4X minősítés por- és fröccsenés elleni védelemhez

terméktulajdonságok

Súly 350 g (RedEdge-P + DLS 2)
Méretek 8.9 x 7.0 x 6.7 cm
Külső tápegység 7.0 V – 25.2 V
Power Input 5.5/7.0/10W (készrenlét, átlag, csúcs)
Érzékelő felbontása 1456 x 1088 (1.6MP per MS band)
2464 x 2056 (5.1MP panchromatic band)
Spektrális sávok Kék, zöld, vörös, vörös perem, közeli infravörös tartományban
(globális zár, keskeny sávú)
Hullámhossz(nm) Kék (475 nm középpont, 32 nm sávszélesség),
zöld (560 nm középpont, 27 nm sávszélesség),
vörös (668 nm középpont, 14 nm sávszélesség),
vörös él (717 nm középpont, 12 nm sávszélesség),
közeli infravörös (842 nm középpont, 57 nm sávszélesség)
RGB színkimenet 5,1 MP (globális zár, minden sávhoz igazítva)
*megfelelő utófeldolgozással
Földmintatávolság (GSD) 7,7 cm pixelenként (MS sávonként) 120 m (~400 ft) AGL magasságban
3,98 cm pixelenként (pánkromatikus sáv) 120m (~400 ft) AGL-nél
Rögzítési sebesség Akár 3 felvétel másodpercenként nyers DNG formátumban
Interfészek 3 konfigurálható GPIO: választhat a trigger bemenet, a PPS bemenet, a PPS kimenet és a top of frame jelek közül. Host virtuális gomb. USB 2.0 port a WiFi számára. Soros. 10/100/1000 Ethernet. CF Express a tároláshoz.
Látómező 50° HFOV x 38° VFOV (MS)
44° HFOV x 38° VFOV (PAN)
Tárhely CFexpress Card

Megvásárolnád?

Látogasss el webshopunkba, és vásárold meg termékünket, vagy kérj egyedi árajánlatot!

kompatibilis drónok

DJI Matrice 300 RTK

A Matrice 300 RTK a DJI legújabb kereskedelmi drónplatformja, amely a modern repülési rendszerekből merít ihletet. Akár 55 perc repülési időt, fejlett AI képességeket, 6 irányérzékelőt, pozicionálást és még sok mást kínál, az M300 RTK teljesen új mércét állít fel az intelligencia, a nagy teljesítmény és a páratlan megbízhatóság kombinálásával.

Bővebben >>

Altura Zenith ATX8

Ez a világ legsokoldalúbb ipari drónja. A gyártó elvárásait messze felülmúlta az Altura, amikor a rotorjai 720 órán keresztül meghibásodás nélkül működtek. Az egyedi Altura Cardan csatlakozóra bármiylen payload felhelyezhető.

Bővebben >>

Kérdésed van?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!