Az ipari drónok szerepe a precíziós gazdálkodásokban

 

Egyre több gazda ismeri fel a precíziós mezőgazdasági megoldások előnyeit. A jól tervezett munkafolyamatok, okos megoldások és a technológiai újítások integrálásával jellemzett gazdaságok számára rendkívül fontosak az olyan, gyorsan és költséghatékonyan működő eszközök melyek akár több munkafolyamatban is részt vehetnek. Partnereink és saját véleményünk szerint ezt az igényt az ipari drónok elégítik ki a leghatékonyabban. Annak érdekében, hogy titeket is meggyőzzünk erről, összeszedtük az ipari drónok mezőgazdasági alkalmazásának előnyeit.

Kis méret és könnyű kezelés

 

Az ipari drónok kompakt kialakításuknak köszönhetően gyorsan és könnyen szállíthatóak, így a nagy kiterjedésű gazdaságokban történő munkavégzés sem jelent akadályt. Bár a drónpilótaság külön szakma, elsajátítása nem vesz éveket igénybe, és előismeretek nélkül is bele lehet vágni. Az eszközök kezelése és karbantartása nem igényel szakértői csapatot, egyetlen jól képzett személy képes a drón teljeskörű ellátására. A kis méret ellenére az ipari drónok különböző payloadokkal felszerelve rendkívül sok feladat ellátására képesek.

Multispektrális felmérés

 

A mezőgazdasági monitoring során megismerhetjük ültetvényeink állapotát és tápanyagellátottságát, felmérhetjük a vadkárok és a gyomosodás mértéket. A magasból, az ipari drónok segítségével minden hagyományos módszernél hatékonyabban mérhetjük fel birtokunkat. A megszerzett adatok könnyebbé teszik a permetezés, a tápanyag kihordás és az egyéb munkafolyamatok megtervezését.  

Permetezés drónnal

A nagy teherbírású ipari drónokra felszerelhető permetezőfejek  akár napi 60 Ha lefedésére is képesek. A drónos permetezés igazi előnye azonban nem ez, hanem a költséghatékony működés és a folt kezelés lehetősége. A permetezés során akár 90%-kal kevesebb vízre és akár 50%-kal kevesebb permetezőszerre van szükség a hagyományos megoldásokhoz képest az eszközök precizitásának köszönhetően.