Soha nem volt még ilyen könnyű drónt vásárolni!

Az első pilóta nélküli légijárművek még kísérleti eszközök voltak és a legtöbb ember számára szinte semmilyen előnnyel nem rendelkeztek. Sok idő telt el, mire az ipari drónok elérték jelenlegi fejlettségüket, és a mezőgazdaságtól a rendvédelemig számos területet tesznek hatékonyabbá. Ma abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a forradalmi technológia egy újabb történelmi jelentőségű hódításának lehetünk szemtanúi. Az ipari drónok ugyanis kilépnek a kísérleti stádiumból és széleskörűen használt mezőgazdasági eszközökké válnak.

Az elmúlt években jól megfigyelhető trend, hogy a precíziós gazdaságokban egyre nagyobb szerepet kapnak az ipari drónok. A technológia előretörését bizonyítja a közelmúltban megjelent pályázat, melynek célja a mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítása. A pályázat keretein belül magyar gazdák juthatnak különböző ipari drónokhoz, illetve mezőgazdasági felhasználásra tervezett szoftverekhez. A 100 milliárd forint keretösszegű pályázaton várhatóan 1500-2000 projekt kerül támogatásra és az  elnyert pénzt az Alpha Drones kínálatában szereplő termékekre is fel lehet használni.

Ismerjük meg kicsit részletesebben a pályázatot. Pontosan milyen mezőgazdasági drónmegoldásokra lehet pályázni?

A legtöbb esetben a támogatások elnyeréséhez valamilyen mértékű önrész szükséges, nincs ez máshogy a jelenlegi, VP2-4.1.8-21 kódú felhívás esetén sem. A pályázóknak rendelkezniük kell a megpályázott összeg legalább 50%-val, azonban ha ez rendelkezésre áll, akár 250 milliós támogatást is kaphatunk. A mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása című pályázaton elnyert összeget nem meglepő módon különböző precíziós megoldások megvásárlásához használhatjuk fel. Ebbe a kategóriába tartozik minden olyan ipari drón és szoftver, melyet mezőgazdasági célokra tudunk felhasználni. A felhívásban kiemelésre kerülnek a különböző adatok összegyűjtéséhez és elemzéséhez szükséges eszközök, így az ipari drónok, kamerák, és a fent említett folyamatok megtervezéséhez szükséges informatikai szoftverek mind a megpályázható termékek közé tartoznak. 

Fontos kiemelni, hogy a felhívás szerint projekteket fognak díjazni, tehát nem egyszerű eszközbeszerzésről van szó. A jelentkezőknek meg kell adniuk a digitalizációs folyamat fő mérföldköveit, melynek teljesítésével a támogatás elnyerése után el is kell majd számolniuk. Ezeknek a projekteknek természetesen fontos része a megfelelő eszközök beszerzése azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a termékek által a gazdaság számára nyújtott előnyöket is részletesen be kell mutatni.

 

Érdekel a hivatalos pályázati felhívás? Akkor kattints és ismerd meg a precíziós pályázat részleteit a palyazat.gov.hu oldalon!

Repülj rá a drónos pályázatra!

A magyar gazdák számára kihagyhatatlan az ajánlat, hiszen a támogatásban részesülők jelentős versenyelőnyhöz juthatnak. Hatalmas lépés ez a precíziós gazdálkodás terén, ezzel a lehetőséggel komoly költségek nélkül tehető sokkal hatékonyabbá, modernebbé a gazdálkodás.

Olvasd el a precíziós pályázat részleteit és kérj tőlünk ingyenes konzultációt!