DJI Agras T30 mezőgazdasági permetező drón- „a mindent látó szem”

E havi cikkünk első részében a T30-as kameráját és annak felhasználási területeit fogjuk sorra venni, és egy kicsit részletesebben megnézzük, miért is választják – akár drónpilóta segítségét is igénybe véve – egyre gyakrabban. 

fpv kamera DJI AGRAS T30

Növények egészségügyi állapotfelmérése mezőgazdasági drónnal

A mezőgazdasági drónok megjelenésével, lehetőség nyílt az adott terület feltérképezésére vagy egyéb precíziós adatok összegyűjtésére is. A mezőgazdasági FPV (First Person View) drónok a könnyebb és biztonságosabb permetezés kivitelezését nyújtják úgy, hogy a drónpilóta automatizálhatja a repülést, miközben az FPV kamerák segítségével valós időben követheti nyomon a munkát.

A DJI egyre nagyobb népszerűségnek örvendő mezőgazdasági permetező drónja az Agras T30 nemcsak hatékony, de rendkívül sok előnye is van a klasszikus munkafolyamatokhoz képest. Kamerájának segítségével az intelligens útvonaltervezés egyszerű és kényelmes munkát biztosít használójának. Ezen kívül, szignifikánsan növeli a permetezés eredményességét is. A rendszer folytonos, valós idejű felügyeletet tesz lehetővé. Az automatikus akadálykerülés és az adaptív repülési funkciók gondoskodnak a biztonságról az üzemeltetés során.

A 360°-os radarrendszerének köszönhetően biztonságosabb repülést valósíthatunk meg.

Növények egészségügyi állapotfelmérése DJI AGRAS T30 permetező drón

A két FPV-kamerával felszerelt T30 tiszta rálátást enged előre és hátra egyaránt. Megvalósíthatóvá teszi a repülés állapotának ellenőrzését anélkül, hogy közben meg kellene fordítanunk a drónt. A rendelkezésre álló erős fényszóró megduplázza az éjszakai látási képességét, így biztosítva a folyamatos munkát a sötétben való műveletekhez is.

3D-s valós idejű radarrendszere, lehetővé teszi a nehezebb akadályok elkerülését.Képes ezeknek az akadályoknak bármely irányú elkerülésére és automatikus kerülőutakat kínál fel.

A biztonságos repülésről és precíz irányításról, a továbbfejlesztett kontroller, a meghajtórendszer, a radar és az akadályelkerülő modul gondoskodik.

A radarrendszere segítségével érzékeli a földfelszín változásait is és képes tartani a magasságát a haszonnövények felett. Ellenálló a por, a víz és a korrózióval szemben egyaránt. Az FPV kamerával és a kontrollerrel valós időben kommunikáló meghajtórendszerrel, a kedvezőtlen időjárási körülmények között is kivitelezhető a repülés. A permetezés hatékonyságát a nyomás- és áramlásérzékelő szenzorok biztosítják.

Legközelebb tovább részletezzük, hogyan kivitelezhető a növények egészségügyi állapotának a felmérése, mi az a foltpermetezés és még néhány érdekes funkciót ismertetünk, ami kétséget kizáróan nagy segítségére lehet a gazdálkodóknak.