A mai cikkben, az elmúlt évek során az érdeklődés középpontjában álló DJI Agras T30 mezőgazdasági drónt fogjuk Nektek bemutatni. A DJI Agras töretlenül világelső a mezőgazdasági drónok piacán, és elkötelezett amellett, hogy intelligens megoldásokat kínáljon a dróntechnológián keresztül, elősegítve a mezőgazdasági innovációt és fejlesztést globális szinten.
Igazán jó választás, mert ez a permetező drón rendkívül kompakt és nagy hatékonysággal dolgozik.
Megbízható partner a mindennapokban, így örökre búcsút inthetünk a holtfoltoknak a szférikus radarrendszerének köszönhetően, nade vágjunk is bele.

dji agras t30 mezőgazdasági permetező drón

A DJI Agras T30 16 új fúvókával rendelkezik az egyenletes permetezés érdekében. Rendelkezik egy nagy pontosságú radar- és áramlásmérővel, fejlett AI motorral a 3D műveleti tervezéshez. A DJI Agras mezőgazdasági drónok közül a legnagyobb permetezőtartállyal rendelkezik, mely 30 liter permetező anyag tárolására alkalmas. Emellett 30 kg-os szórótartállyal is rendelkezik, mely segítségével hatalmas kapacitást teszt lehetővé, ezáltal növeli még jobban a működési hatékonyságát.

A dróntechnológia legújabb vívmányaiból profitál, beleértve az IP67-es minősítésű víz- és porállóságot a teljesen önállóan működő, nagy pontosságú pozícionálást támogató RTK helymeghatározást és a mezőgazdasági felhőplatformot is.

Autonóm működés optimális útvonaltervezéssel

Az új intelligens útvonal üzemmód önállóan tervezi meg a legjobb útvonalat minden egyes művelethez. A munka folyamán egy mérőműszer valós időben jelzi a fennmaradó folyadékmennyiséget és az újratöltésig hátralévő becsült időt, így a kezelő megtalálhatja a tökéletes egyensúlyt a hasznos töltöttség és az akkumulátor élettartama között.

Dolgozz hatékonyan rövidebb idő alatt

A töltőállomás és az intelligens töltőközpont 10 perc alatt képes teljesen feltölteni egy akkumulátort, ami lehetővé teszi a folyamatos működést mindössze két akkumulátorral és egy töltővel. A szabványos biztonsági doboz segít az akkumulátorok biztonságát és a berendezések egyszerű tárolását garantálni.

Egyetlen távirányító több drónhoz (legfeljebb három drónhoz)

A T30 „raj üzemmódban” is működhet, és további 2 darabot hozzáadva, 3db T30 repülhet együtt, mellyel a teljes szórásszélesség 9m x 3 drón = 27m. Ez a termelékenységi szint azt jelenti, hogy mind a nehéz területeken történő célzott, mind pedig a nagyobb területeken történő permetezést, egy terepjáró és egy szórófejes berendezéssel végezhet.

 

 

3d scanning

A digitális mezőgazdaság kora már elkezdődött, itt van a felhőalapú 3D gazdálkodás

Az intelligens mezőgazdasági felhőplatform segítségével a felhasználók felhőalapú térképezést végezhetnek gyümölcsösök és mezőgazdasági területek forgatókönyveiről, hogy intelligens repülési útvonalakat hozzanak létre. Ez a platform mesterséges intelligencia-felismerő rendszerrel van felszerelve a mezők bejárásához, a növekedés azonosításához, a növénybetegségek vagy kártevők megfigyeléséhez és a mezőgazdasági feltételek hatékony ellenőrzéséhez.

 

Mobilitás

A T30 akkumulátora könnyen kivehető, ami lerövidíti a felhasználó mobilitását egyik helyről a másikra a terepen. A drón repülési sebessége valós időben nyomon követhető, miközben a permetezés mennyiségére vonatkozó információk egyidejűleg megtekinthetőek.

 

A DJI Agras T30 permetező drón tulajdonságai:

 • Hatékonysága óránként 16 hektár
 • Minden irányban működő, nagy pontosságú gömb alakú radarrendszer
 • 3D műveleti tervezés
 • Kétcsatornás elektromágneses áramlásmérő ±2%-os hibával
 • Folyamatos szintmérő (valós idejű növényvédőszer-terhelés-érzékeléssel és intelligens ellátási pont-előrejelzéssel)
 • Állítható permetezési szélesség (7-9 méter)
 • A maximális permetezési áramlás 7,2 l/perc (XR11001 fúvókával, 8 l/perc (az XR110015 opcionális fúvókával)
 • A növényvédőszer-tartály beépítési módja fix növényvédőszer-tartállyal
 • Kivehető akkumulátor
 • D-RTK technológia (precíz pozicionálás, 1 cm-es pontossággal, mellyel megvalósíthatóvá válik a repülési rutinok kialakítása)
 • Felülnézeti radar modul
 • Intelligens kitartási/visszatérési funkció
 • Intelligens ellátási pont-előrejelzés
 • Első kamera nézet
 • Hátsó kamera nézet
 • Koordinált fordulási funkció

 

Ágazat célzási technológia

 

Az ipari drónok megjelenésével a drónpilóta képzés iránti érdeklődés is megnőtt, éppen ezért egyre többen kínálnak drón kezelő tanfolyamot kedvező feltételekkel, így a funkciókat és lehetőségeket maximálisan kihasználva lehet dolgozni a terméshozam növelése érdekében.

Ha kérdésed van, vagy szeretnél még többet megtudni a mezőgazdasági drónok világáról és felhasználási területeikről, látogass el weboldalunkra, kollégáink szakmai tanácsokkal állnak rendelkezésedre.

 

Cikk by: ES